Overnachten centraal in het gebied van de Koloniën van Weldadigheid

Hotel Villa Nova in Drenthe ligt op middenin een wel heel bijzonder gebied: de Koloniën van Weldadigheid. Sinds vorig jaar staat dit gebied op de Unesco Werelderfgoedlijst. Veel bezoekers zijn onder de indruk van het gebied en ons advies is dan ook om een meerdaags verblijf te boeken om het optimaal te ervaren. Wilt u overnachten, ontbijten en dineren bij ons hotel om vanuit hier het gebied te ontdekken? Neem zeker een kijkje tussen onze arrangementen!

 

Hoe zijn de Koloniën ontstaan?

In 1818 stichtte Generaal Johannes van Den Bosch de Koloniën van Weldadigheid om de armoede in Nederland te bestrijden. Dit was kort na de Franse bezetting en 1 op de 3 Nederlanders leefde in armoede op straat. Het idee van de Koloniën was: de paupers, landlopers, weeskinderen en bedelaars naar dunbevolkte onontgonnen gebieden sturen, zodat zij hier door hard werken ‘heropgevoed’ zouden worden. Dit zie je tot op de dag van vandaag nog terug in de prachtige monumenten en het unieke landschap. Met kleine koloniehuisjes en rechte lanen. Er vallen 7 dorpen onder de Koloniën van Weldadigheid, waarvan 5 in Noord-Nederland en 2 in Vlaanderen. 

 

Overnachten dichtbij dit Unesco-Werelderfgoed

Deze Koloniën zijn omringd door drie schitterende Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, de Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld. Hier wordt veel gefietst, gewandeld, paard gereden en gemountainbiket. Bovendien zijn er prachtige musea te vinden. Neem bijvoorbeeld het Gevangenismuseum & Museum de Proefkolonie

Kortom: voor natuur en cultuur is het gebied een echte aanrader. Stap op de fiets door Nationale Parken, of wandel de monumentenroute langs prachtige gebouwen. Wij verwelkomen u graag bij Hotel Villa Nova tijdens uw verblijf in het gebied!

 

 

  • De kamer beschikbaarheid > vindt u hier
  • Alle arrangementen > ziet u hier 
  • Meer uitjes in de omgeving > bekijkt u hier