Wat is er te doen in de omgeving?

Ontdek Drenthe en Friesland. In de omgeving van het Hotel zijn diverse bezienswaardigheden. Geniet van de natuur, het bos, het wandelen of fietsen. Of kies voor een museum. Of een attractiepark. Of….

Bezoek ook eens de leuke dorpjes zoals Diever, Appelscha, Wapse, Vledder en Dwingeloo, waar het hele jaar door van alles georganiseerd wordt.

Drents Museum

Met diverse tentoonstellingen en exposities in verschillende gebouwen in het oude centrum van Assen. Een schitterende omgeving. Goed bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer (nabij NS Station).
Prima te combineren met een stadsbezoek!

Golfpark De Hildenberg

Eens op een ander golfbaan spelen dan bij u in de buurt? Op slechts een kwartiertje rijden ligt Golfpark de Hildenberg, een onlangs gerenoveerde 9-holes golfbaan op Buitenplaats de Hildenberg in natuurrijk Appelscha.

TT-Circuit van Assen

Of je nou van auto’s of motoren houdt…. het Circuit van Assen kent het allemaal! Veel publieksevenementen, maar ook zelf rijden zijn mogelijkheden.
Bekijk de uitgebreide kalender op de website en kies een evenement naar keuze. Maar ook zónder evenement moet dit circuit bezocht worden!

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Kijk je ogen uit in het oerwoud, op de savanne of in Nortica! Hoeveel dieren kan jij spotten? 
Geniet van een heerlijke belevenis in dit schitterende park, overdekt en outdoor. Met voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen!

Sauna Het Friese Woud

Verwen jezelf, partner of vrienden met een dag sauna. Beleef beauty, hammam, massage, sauna en een heerlijke lunch met een dampende kom soep en een heerlijk broodje gezond: het sauna-team van Sauna Het Friese Woud zal een dag bieden die niet snel te vergeten is.

Gevangenismuseum Veenhuizen

Leer van alles over de geschiedenis van Veenhuizen én de gevangenis. Laat je opsluiten in de cel, bekijk de doodskist van een gevangene of ga met de Boevenbus!

Oermuseum Diever

Ga terug in de tijd, de oertijd van Noord-Nederland. Ontdek hoe mensen leefden in de ijstijd en de tijd van de Neanderthalers! Interessant voor jong en oud!

Varen in Giethoorn

Huur je eigen boot of sloep. Vaar zelf met een fluisterboot door de romantische grachten van Giethoorn. Of ga naar het open water en neem een frisse duik!
Natuurlijk kun je ook kiezen voor een rondvaart. Superleuk!

Koloniën van Weldadigheid

Ontdek te voet, Op Fietse of in de auto de vele sporen van de oude Koloniën. Laat je verwonderen door de unieke landschappen en het krachtige en ongewone verhaal van de Koloniën van Weldadigheid.

Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

Geniet van kunst, cultuur en natuur! Dit KunstRondje van 49 km kunt u zowel op de fiets als met de auto volgen en brengt u bij meer dan tien unieke locaties in de Vrije Koloniën van Weldadigheid. U kunt op deze bijzondere plaatsen kunst van ‘Expositie Beeldschoon’ bewonderen.
Bij elk kunstwerk vindt u uitgebreide informatie over de kunstenaar en zijn of haar verhaal over het werk.

U kunt ook starten bij ons Hotel!

Rondje Drenthe

Rondje Drenthe: een fietsroute van ruim 300 kilometer langs de provinciegrens.

Kies per dag een traject of voeg meerdere trajecten samen!

Rondje Friesland

Rondje Friesland: een fietsroute van bijna 350 kilometer langs de provinciegrens.

Kies per dag een traject of voeg meerdere trajecten samen!

Slapen in Drenthe

Geniet van een vakantie in de bosrijke omgeving van ons Landleven Hotel Villa Nova in Zorgvlied.

Activiteiten in de regio

Op deze pagina vindt u verschillende leuke bezienswaardigheden, activiteiten en attracties in de nabije omgeving van ons Landleven Hotel.

Voor jong en oud

In de regio zijn verschillende attracties voor jong en oud! Geniet van de omgeving!

Tot snel!